parkeerterrein.jpg

Speerpunten voor Maasland

Speerpunten Maasland groot

 

Om u te helpen om tijdens de gemeenteraad verkiezingen op 21 maart de juiste keus te maken, heeft Mijn Partij! de belangrijkste speerpunten voor u op een rij gezet. Hier leest u de speerpunten die betrekking hebben op de dorpskern van Maasland.

 

Verkeersinfarct of zonder vertraging naar de A20?

Maasland staat vast. Tijdens de ochtendspits, tijdens de avondspits en zo nu en dan zelfs daartussenin. En de problemen worden alleen maar erger met de komst van de nieuwbouwwijk Dijkpolder in Maassluis. Waar je ooit zonder problemen richting de A20 kon rijden, kost het nu de grootste moeite om het dorp uit te komen.

Actief optreden
Mijn Partij! wil geen passieve rol spelen in het oplossen van dit probleem. De gemeente moet zo snel mogelijk om de tafel met Rijkswaterstaat en zelf naar de tekentafel om de doorstroming in en uit het dorp te bevorderen, voordat de problemen alleen maar erger worden.


 

Slaapdorp of bruisende dorpskern?

Maasland is een heerlijk dorp om in te wonen én werken. Alleen is dat laatste niet voor veel inwoners weggelegd. Weinig ondernemers weten de weg naar het authentieke centrum van Maasland te vinden. Mijn Partij! vindt dat jammer én onnodig, want het centrum biedt kansen voor zowel ondernemers als de inwoners van Maasland.

Gezelligheid in het centrum
Boten die langs de Herenstraat varen, horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een lekker kop koffie op een terras of een diner dichtbij huis. Meer bedrijvigheid in het centrum zorgt voor werkgelegenheid én een bruisende plek voor de bewoners van Maasland. Maasland heeft alle potentie, maar dan moet de gemeente ervoor zorgen dat ondernemers de weg naar Maasland kunnen vinden door snelle (tijdelijke) vergunningen te verlenen en het ondernemersklimaat te verbeteren.

 

twittervogel
Copyright © 2020. All Rights Reserved.