verkeersinfarct.jpg

Speerpunten voor Schipluiden

Speerpunten Schipluiden groot

 

Om u te helpen om tijdens de gemeenteraad verkiezingen op 21 maart de juiste keus te maken, heeft Mijn Partij! de belangrijkste speerpunten voor u op een rij gezet. Hier leest u de speerpunten die betrekking hebben op de dorpskern van Schipluiden.

 

Eenzaam & alleen of samen oud?

Schipluiden vergrijst. Nederland vergrijst. Door de maatregelen van het vorige kabinet worden veel ouderen gedwongen om lang(er) in hun eigen huis te blijven wonen, met alle gevolgen van dien. Gebrek aan zorg, vereenzaming: het zijn allemaal onderwerpen die scherp op het netvlies staan van Mijn Partij!. Een kant en klare oplossing voor alle problemen is er niet, maar je kunt als gemeente wél maatregelen treffen om de voorzieningen voor de ouderen in de omgeving te verbeteren. Passende zorg, maar ook specifieke bouwprojecten en evenementen voor ouderen kunnen eraan bijdragen dat ouderen zich kunnen verheugen op een prettige oude dag in Midden-Delfland.

Collectieve woongroepen
Eén mogelijke oplossing zijn de collectieve woongroepen: accommodaties waarbij iedereen zijn eigen wooneenheid heeft, maar waar men in een gemeenschappelijke ruimte samen kan komen voor een kop koffie of een activiteit. Zorg kan gezamenlijk ingekocht worden, wat de kosten sterk kan drukken. Gezelligheid om de eenzaamheid te verdrijven, goede zorg en een fijne leefomgeving zijn van essentieel belang. Mijn Partij! moedigt de ontwikkeling van dit soort accommodaties aan.


 

Villa’s of starterswoningen?

Je bent geboren en getogen in Schipluiden. Je ouders wonen hier, net als je vrienden en misschien heb je zelfs je grote liefde in het dorp ontmoet. Maar dan breekt de tijd aan om afscheid te nemen van het ouderlijk huis. Wat nu? Het liefst zou je in Schipluiden willen blijven; je toekomstige kinderen in het dorp op laten groeien, zodat zij met net zoveel plezier terug kunnen kijken op hun jeugd als jij doet. Er is alleen één probleem: er is geen huis te krijgen in het dorp!

Doorstroming bevorderen
Mijn Partij! herkent en erkent dit probleem. Om de doorstroming te bevorderen moet er gebouwd worden. Starterswoningen én seniorenappartementen. Uiteraard respecteren we hierin de Cittaslow-gedachte en zijn we ons ervan bewust dat de ‘speelruimte’ beperkt is. Een nieuwbouwwijk, zoals in Den Hoorn, is geen optie voor Schipluiden, maar niet voor niets is ‘alle opties open’  een kernspeerpunt van Mijn Partij!. Er zijn opties. Je moet ze alleen willen zien.

 

twittervogel
Copyright © 2020. All Rights Reserved.