schijnveiligheid.jpg

Vacature voorzitter Mijn Partij!

Taakomschrijving en vereiste competenties voorzitter bestuur MijnPartij! 
 
De voorzitter heeft de verantwoordelijkheid voor het functioneren van MijnPartij! en in het bijzonder van het bestuur. De voorzitter zorgt ervoor dat het bestuur als team opereert. Hij/zij stelt zich dienstbaar en verbindend op in contacten met en tussen leden. De voorzitter is motiverend en initiatiefrijk, durft besluiten te nemen en kan daarin een goede balans aanbrengen.

De voorzitter wordt gezien als het natuurlijke aanspreekpunt. Dit geldt zowel voor de leden van MijnPartij! alsook op bestuurlijk niveau buiten MijnPartij. De voorzitter zit de ledenvergaderingen voor, neemt (indien nodig) deel aan de verschillende overleggen op gemeentelijk niveau, bezoekt regelmatig de fractievergadering en leidt, in overleg met de secretaris, de bestuursvergaderingen (agenda, convocatie, etc.).
De voorzitter onderhoudt regelmatig (ten minste 2x per jaar) contact met de voorzitters van de andere partijen in de politiek van Midden-Delfland en is op de hoogte van relevante ontwikkelingen. De voorzitter heeft een goed analytisch vermogen, inzicht in en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
De voorzitter heeft daarbij een scherp oog voor de onderscheiden verantwoordelijkheden van het bestuur en de politieke fracties. Het bestuur bepaalt samen met de fractie de politieke koers van de partij en bewaakt deze.
De voorzitter is in staat om in een vroeg stadium mogelijke spanningen te identificeren en bespreekbaar te maken. De voorzitter is in staat om ook onder druk de juiste beslissingen te nemen. 
 
Competenties/vaardigheden en taken van de bestuursvoorzitter.

  • Leidinggevende bestuurlijke ervaring en vaardigheden.
  • Helicopterview, teamplayer.
  • Toezien op een goede taakverdeling binnen het bestuur.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Toezien op naleving van het partijprogramma.
  • Vergaderingen voorbereiden met de secretaris.
  • Representatief.
  • Goed weten om te gaan met vertrouwelijke informatie

 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Ed Roeling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-52408038)

twittervogel
Copyright © 2020. All Rights Reserved.